Broccoli bomen en salami rivieren

Benodigdheden:

  • tijdschriften met afbeeldingen van voedsel, Allerhande bijvoorbeeld
  • vel wit papier
  • grijs potlood
  • kleurpotloden

Zie je de broccoli bomen op de foto? Dat is het werk van de fotograaf Carl Warner. Hij gebruikt voedsel om er landschappen van te maken. In het Engels: foodscapes. Hij wil mensen inspireren om op verschillende manieren naar voedsel kijken. Welk voedsel heeft hij nog meer gebruikt op de foto?

Hieronder zie je hoe hij zo’n decor van voedsel bouwt. Op de foto links staat hij klaar om de foto te maken. Rechts zie je het resultaat.

Opdracht:
Zoek in een tijdschrift naar afbeeldingen van eten en knip ze netjes uit. Wat kan die knoflook nog meer zijn? Een klein huisje of een luchtballon? En een rode peper? Een bootje misschien? Bedenk er zelf een heel landschap bij. Je kunt net als Carl Warner broden gebruiken voor de bergen. Je gaat dat eerst dun schetsen. Kijk opnieuw in het tijdschrift of je misschien nog iets kunt vinden wat je kunt gebruiken in je foodscape. Schuif met de afbeeldingen en teken er net zolang van alles bij totdat jij het een wonderlijk landschap vindt. De kleurpotloden gebruik je om het geheel af te maken. Kies niet teveel kleuren maar maak een keuze. Bijvoorbeeld: alles in groentinten, met alleen die rode peper die er dan extra goed uitkomt. Dat noem je: complementair kleurcontrast. Dat effect heb je ook bij de combinatie paars met geel of blauw met oranje.