Fantasie – lees en teken

Benodigdheden:

  • grijs potlood, liever geen gum!
  • wit papier (liggend formaat)
  • Eventueel een papa of mama of broer of zus die het wil voorlezen

Met deze opdracht stimuleer je je fantasie. Daarom kan niets fout zijn. Het is niet erg als je het niet precies kunt tekenen. Heb je je tekenpapier ‘liggend’ voor je? Potlood vast? Daar gaan we:

Trek een verticale lijn op je tekenpapier. De lijn loopt van de bovenkant tot aan de onderkant. Dit is de rand van een prachtig gordijn. Er komt een staart achter het gordijn vandaan. Wat is het voor staart? Is het een lange staart? Een harige staart? Een glimmende staart? Een kronkelige staart? Is het van een bestaand dier of van een fantasiedier? Teken het maar.

Het dier heeft zich met een reden verstopt. Is het bang of juist niet? Haalt ie een grap uit? Het is iets van plan, maar wat?

Er is namelijk nog een figuur de kamer binnengekomen. Is het een mens of ook een dier? Een sprookjesfiguur of…
Hoe groot is die figuur en wat laat je ervan zien? Zit hij of zij in een stoel die ook in de kamer staat? Waar kijkt de figuur naar? Heeft de figuur iets bij zich? Heeft de figuur vreemde kleding aan? Teken dit ook.

In de kamer hangt aan de muur een schilderijtje waar het dier, dat achter het gordijn zit, helemaal op te zien is. Teken het maar en teken het zo dat we ook kunnen zien wat het dier van plan is met de figuur die zich ook in de kamer bevindt.

Je mag de kamer helemaal afmaken zoals jij denkt dat het eruit ziet. Maak het bijzonder.